Vi packar för Bibu!

Just nu pågår förberedelserna för fullt inför bibu - nationell scenkonstbiennal för barn och unga. Vi repeterar, packar, putsar och värmer upp. Det är med stor stolthet och glädje vi presenterar både en dans- och en teaterföreställning ur Regionteater Västs utbud på årets biennal. Som ansvariga för Sveriges största turnerande institution för barn och unga ser vi fram emot att möta andra som har samma stora passion som vi för den unga publiken!

Detta nummer av Scenkonst Plus tillägnas Rummet - en alltid närvarande ingrediens i scenkonsten. För oss som turnerar så mycket är det en ständig utmaning att möta de olika förutsättningar som kommunerna i vår region har. I några få kommuner finns stora scener där vi kan ta ut svängarna. På många orter hänvisas vi till de hårt uppbokade idrottshallarna, och vi ser alltid till att ha en liten produktion som kan spelas i ett klassrum på repertoaren. För att möta de kommuner som har ont om bra lokaler för scenkonst har vi gjort föreställningar för bibliotek, simhallar och skolgårdar. Vi ser det som en del av det konstnärliga utvecklingsarbetet att ta fram nya idéer kring rummet.

Här får ni läsa om Matsalen, där koreografen Björn Säfsten fick en beställning att skapa ett dansverk för någon av skolans miljöer. Ni får också inblick i förberedelserna kring Gympan och den alternativa världsordningen som har premiär i höst, liksom Världsrekordet. Och så de Bibu-aktuella föreställningarna Propreté och Troll i utkanten av samhället såklart!

Vi vill också bereda rum för samtal och hälsar den som har möjlighet att besöka vårt seminarium på Bibu, varmt välkommen!
Läs mer om seminariet på Bibus sajt.
Dunkers Kulturhus, RumEtt
Fredag 20/5 kl 12.00

Trevlig läsning!
Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare Dans
Lars Melin, konstnärlig ledare Teater

Läs mer om
Regionteater väst